Хасиди в Умань везуть лихоманку Ебола?

Хасиди в Умань везуть лихоманку Ебола?

Чума, лихоманка Ебола, лихоманка Ласа, типова пневмонія, вірус поліомієліту, – і це ще не весь список хвороб, які можуть «подарувати» хасиди уманчанам. В групі ризику опинилися…діти. 95% маленьких містян уже третій рік не мають щеплень проти вірусних хвороб… Про це «Нову Добу» поінформували на сайті Вечірня Умань.

– Ми не готові до чуми, ми не готові до лихоманки. Тому, що в нас немає госпітальної бази, провізорних госпіталів. У нас сьогодні, на жаль, не достатньо протичумних костюмів першого типу, які повинні бути в лікувальних закладах. Їх є одиниці, тільки на одну бригаду, – каже начальник управління Держсанепідслужби Умані Лариса Качанова. – На жаль, у нас з 10 липня не проводиться діагностика інфекційних хвороб, тому що не працює бактеріологічна лабораторія. Немає достатнього запасу деззасобу та медикаментів для лікування. Тому я прошу всі служби, аби вони підійшли серйозно до всіх протиепідемічних заходів.

За попередньою статистикою, до Умані приїде близько двох тисяч паломників-дітей. Тому в зону ризику потрапляють і маленькі містяни.
– На жаль, проблема в тому, що 95% маленьких уманчан не мають щеплень. До нас приїдуть представники із тих країн, де реєструються хвороби, які повинні бути екіпіровані специфічною профілактикою. А її просто нема…- говорить Лариса Качанова.
Тож всім службам, як ніколи, потрібно готуватися до приїзду паломників, аби не наражати на небезпеку уманчан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x