У Черкасах ушанували пам’ять жертв фашизму

У Черкасах ушанували пам’ять жертв фашизму

Сьогодні з нагоди відзначення Дня пам\’яті жертв фашизму відбулося покладання квітів на Пагорбі Слави. Аби вшанувати подвиг синів і дочок українського народу, полеглих підчас війни 1941–1945 років, до меморіального комплексу завітали представники обласної влади та церкви, ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, школярі, громадськість на чолі з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком та головою обласної ради Валентиною Коваленко. Священики провели молитву за Україну, за здоров’я та міць бійців АТО. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі ОДА.

Україна входить до числа країн, найбільш постраждалих від фашизму в роки Другої світової війни. Сьогоднішній день зібрав уже небагатьох бойових товаришів, які з сумом в очах ділилися своїми спогадами. Сивочолі воїни й досі пам’ятають ті страшні дні й розповідають історії онукам про проявлений в ті часи патріотизм.
Житель Черкас Яків Надточій свого часу був партизанським розвідником, отримав тяжке поранення та втратив руку. На грудях ветерана виблискують медалі.

Військовий капелан, настоятель парафії Пресвятої Покрови Богородиці Української Греко-Католицької церкви отець Юліан Шеремета розповів, що сьогодні відбудеться паломництво військовослужбовців у село Зарваниця, що на Тернопільщині. В ньому візьмуть участь представники з Черкас, зокрема військові з Оршанця, прикордонники, солдати з автомобільного батальйону. Це паломництво є особливим, бо пройде в часи реальної війни. Ми йдемо, аби поклонитися Богородиці, щоб охороняла наших солдатів та послала мир у нашу країну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x