Черкаські гімназисти зустрілися з бійцем батальйону \”Азов\” (ФОТО)

Черкаські гімназисти зустрілися з бійцем батальйону \”Азов\” (ФОТО)

Учні гімназії № 9 зустрілися із бійцем батальйону \”Азов\” Олегом Петренком. Він розповів про свій батальйон, враження від першого бою, про особливості військового протистояння, та як \”Азов\” відстояв Маріполь. Хлопці й дівчата цікавилися подробицями життя на передовій, бажали миру і повернення бійців із фронту живими. Передали гімназисти батальйону \”Азов\” ікону, яка оберігатиме добровольців у складних бойових умовах. Про це повідомляється на сторінці гімназії №9 у Facebook.

– У школах потрібно відроджувати військово-патріотичне виховання, але застосовувати вже нові механізми, – вважає Олег Петренко. – Молодь потрібно готувати до таких подій, які відбуваються нині, навчати ще з шкільних років. Адже Україна зможе протистояти ворогу, лише коли весь народ зможе піднятися захищати Батьківщину, коли на ворога на кожному кроці чекатиме небезпека. А для цього треба навчити всіх тактичним знанням ведення бою, елементам партизанської війни, навичкам володіння зброєю, бойовій підготовці. Навіть такі знання, як правильно вирити окоп, можуть стати у нагоді. Бути готовим – це мати всю необхідну інформацію. Також раджу хлопцям займатися спортом чи фізичною підготовкою.

Черкаські гімназисти зустрілися з бійцем батальйону "Азов" (ФОТО)

Серед правильних прикладів підготовки народу Олег Петренко навів Швейцарію, де кожен житель регулярно проходить військову підготовку, має вдома комплект форми, зброю, і готовий у будь-який момент виступити на захист своєї країни.
– Ця зустріч дуже цікава і повчальна, – ділиться враженнями учень 11 кадетського класу Ян Чернявський. – Я захоплююся такими людьми як Олег Петренко. Завдяки розмові з ним зрозумів, що потрібно фізично готуватися. І в разі необхідності буду захищати Україну.

Черкаські гімназисти зустрілися з бійцем батальйону "Азов" (ФОТО)

Натомість кадет Рамазан Гусейнов запевнив: після зустрічі зрозумів, що потрібно виховувати силу волі і вчитися переборювати страх, але свою країну захищати за будь-яких умов.
– Такі форми роботи із учнями, як екскурсії до військової частини, зустрічі із бійцями, дуже корисні для військово-патріотичного виховання молоді, – говорить директор гімназії Ірина Топчій. – Спілкування із учасником бойових дій, який фізично, морально, психологічно пропустив через себе ті події, ефективно впливає на учнів, майбутніх захисників держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x