Новини з книжкових полиць Черкащини

Новини з книжкових полиць Черкащини

Пропонуємо до ознайомлення чергову порцію літератури із серії новодруків від черкаських видавництв. Деякі з них вже встигли потрапити на полиці книгарень і знайти свого читача, а з деякими вперше познайомиться навіть найуважніший читач.

Новини з книжкових полиць Черкащини

Лонська Л. І. «Сучасна українська літературна мова. Морфеміка, словотвір»
У навчально-методичному посібнику для студентів спеціальностей «Середня освіта (українська мова і література)», «Прикладна лінгвістика», «Філологія», що вийшов у видавництві «Вертикаль», подано матеріали для засвоєння курсу «Сучасна українська літературна мова. Морфеміка, словотвір, морфологія (іменні частини мови)», призначені допомогти студентам належно оволодіти набутими теоретичними знаннями та сформувати основні вміння та навички, необхідні для виконання практичних завдань стосовно морфемного, словотвірного й морфологічного аналізу слова. Методичні розробки практичних і лабораторних занять відповідають кількості годин, поданих у навчальній програмі з урахуванням модульно-кредитної системи.

Новини з книжкових полиць Черкащини

Мариновський Ю. Ю. Альманах «Батьківщина-2012». Частина ІІ. «Семеренки»
Книга «Семеренки / Симиренки із славетної Городищини. Родовід. XVIII–ХХ ст.», що вийшла друком у видавництві «Вертикаль», присвячена генеалогічному древу цього городищенського роду у визначених хронологічних межах зі складанням відповідних родовідних таблиць. Автор намагався якнайліпше окреслити коло виявлених джерел і відповісти на деякі нагальні питання, які вже потребували відповіді, в першу чергу це стосується і документального підтвердження (або не підтвердження) існуючих досьогодні фактів і родових переказів (=легенд, традицій). Проте, ця праця у жодному разі не закриває розробку такого тематичного напрямку, а лише є фундаментом подальшого і більш розлогого наукового дослідження, необхідність якого на часі. Автор сподівається, що книга викличе не тільки зацікавленість у фахівців-гуманітаріїв і краєзнавців, родичів, але й залучить їх до подальшої співпраці.

Новини з книжкових полиць Черкащини

Мельниченко В. М. «Цей день в історії Черкащини: Хронологічний довідник»
До хронологічного довідника, який видало нещодавно видавництво «Вертикаль», включено різноманітну і лаконічну інформацію про події, що відбувалися кожного календарного дня на Черкащині як у віддалені в часі, так і в недавні роки. Наведені дати, цікаві факти минулого повсякдення, біографічні дані про відомих людей складають своєрідний історичний портрет практично кожного дня нашого краю, мінливого і динамічного, як саме життя. Довідник розрахований на учнів, студентів, учителів та викладачів навчальних закладів, а також широкий загал читачів, які прагнуть повніше пізнати історію рідного краю і України.

Ніна Михайлова «Літературна біографія Уманщини»
У книзі, що вийшла у видавництві «ІнтролігаТОР», на тлі історичних процесів, подій описані явища літературного характеру, що відбувалися на теренах Уманщини, починаючи з «Гуманської пустки», і які знайшли відображення в різноплановій, різножанровій літературі.
Уманщина і її неповторна історія, місто і його герої, автори і їхні твори, література краю з відображенням всього того, що було і є самим життям. Іншими словами, це – літературна біографія, літературна скарбниця Уманщини.
Книга адресована тим, кого цікавить своє, рідне та маловідоме, хто не звертав уваги на малозначиме для нього, хто не задумувався над місією книги у поєднанні пам’яті про минуле, інтересів сьогодення та надії на майбутнє.

Олексій Тичко «Ілюзії ранньої осені»
До поетичної збірки «Ілюзії ранньої осені», що вийшла у видавництві «ІнтролігаТОР», автора з м. Городище, члена Національної спілки письменників України Олексія Тичка ввійшли найкращі твори, написані протягом десятиліття, три десятки з яких стали піснями, що виконуються на професійній і аматорській сцені. Це третя збірка поета.

«Йога в повсякденному житті: Гармонія Тіла, Розуму і Душі»
Для легшого освоєння йоги новачками, покращення знань інструкторів та просто прихильників здорового способу життя нещодавно у Черкасах презентували ілюстровану енциклопедію йоги «Система Йога в повсякденному житті: Гармонія Тіла, Розуму і Душі». Автором книги є Парамханс Свамі Махешварананда (Вішвагуруджі), індійський Гуру, який із 1972 року живе та працює в Європі. Його система визнана в Європі, Австралії, Новій Зеландії, США, Канаді та Індії. Завдяки своїй багаторічній діяльності на Заході, Вішвагуруджі ознайомився зі способом життя та багатьма проблемами, що спіткають людей у сучасному світі, з психосоматичними наслідками неправильного способу життя, стресом, страхом за життя та психічними захворюваннями і розробив цю всеохоплюючу систему майстерності. У книзі збережені аутентичні традиції класичної Йоги та, водночас, враховані потреби нашої сучасності.
– У всьому світі ця книга є бестселером – перекладена 36-ма мовами. Українською мовою її випустили вперше. В книзі описана проста методика, яка є науково обґрунтованою. У багатьох країнах вона введена в систему охорони здоров’я та освіти. Наша система «Йога в повсякденному житті» працює із чотирма аспектами здоров’я: фізичне, духовне, ментальне та соціальне, – розповідає Юрій Поліщук, президент міської громадської організації «Йога в повсякденному житті».
За словами інструктора з йоги Вадима Лісняка, книга складається із 4-х частин. За нею можна займатися самостійно, проте краще все ж це робити разом із інструктором, котрий пояснить деякі нюанси.
– Частина книги присвячена фізичним вправам – асанам. Частина – вправам для розвитку дихання та розслаблення. Також описані «очищувальні» вправи та як правильно збалансувати раціон харчування. Є й інтелектуальна частина про історію йоги. Ця книга називається «Система», отже, щоб всі ці вправи були ефективними, треба їх виконувати у комплексі, – говорить інструктор.

Новини з книжкових полиць Черкащини

Олександр Вівчарик «Подорож у каторжні місця. Документально-публіцистичні розповіді»
У своїй першій книзі, що вийшла у видавництві «Брама-Україна», журналіст і громадський активіст Олександр Вівчарик розповідає про подорож на Північ Росії, в місто свого народження Інту, в якому свого часу відбували покарання за любов до України його батьки. Та подорож стає водночас мандрівкою в минуле каторжного Комі-краю й нашого нескореного народу. Видання складається з окремих оповідей, котрі в одне ціле об’єднує Інта, особистість автора і його спогади.
Через історію власної родини і тих людей, в оточенні яких зростав або з якими познайомився під час поїздки, Олександр Вівчарик намагається показати весь трагізм існування вільного духом українця в умовах тиранії, відчайдушну боротьбу звичайних людей за свою гідність. Ми бачимо й тих, кого скалічила облудна і цинічна пропаганда як радянських, так і путінських окличників. Спростовуючи чимало ворожих міфів щодо історії України, книжка цінна передусім своєю безпосередністю, чесністю у відтворенні описуваних подій, неприхованістю емоцій і зануреністю в дійсність нинішньої російської глибинки.
Для широкого кола читачів, які хочуть більше довідатися про непросту долю нашого народу за радянських часів, а також про життя українців у сучасній Росії, читачів, яким не байдуже майбутнє їхньої країни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x