Прибутковість депозитів зменшиться на 15 відсотків

Прибутковість депозитів зменшиться на 15 відсотків

З 1 серпня цього року набрав чинності Закон України від 04.07.2014 р. №1588-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів», яким передбачено оподаткування пасивних доходів фізичних осіб у вигляді процентів, дивідендів, доходи у вигляді виграшів, призів. Про це нагадав заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль, пише «Нова Доба».

За 15%-ою ставкою оподатковуються доходи у вигляді:
– процентів, нарахованих на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку;
– процентного або дисконтного доходу за ощадними (депозитними) сертифікатами;
– процентів на вклад (депозит) члена кредитної спілки у кредитній спілці;
– плати (відсотка), що розподіляється на пайові членські внески членів кредитної спілки.

У разі дострокового розірвання договору вкладу (депозиту) та здійсненні у зв\’язку з цим перерахунку доходу у вигляді процентів за процентною ставкою, передбаченою умовами договору для таких випадків, податковим агентом проводиться перерахунок сум податку, утриманого з такого доходу.
Податковим агентом до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за податковий (звітний) місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків.

«При цьому буде збережено таємницю вкладу, оскільки у поданому податковому розрахунку не зазначається інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, ощадного (депозитного) сертифіката, вкладу (депозиту) члена кредитної спілки у такій спілці, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи», – наголосив Олег Коваль.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x