Черкаські аграрії обговорили засоби захисту рослин

Черкаські аграрії обговорили засоби захисту рослин

Днями департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Державною фітосанітарною інспекцією Черкаської області та ТОВ «Седна Агро» провів кущовий семінар на тему «Ринок фальсифікованих пестицидів та агрохімікатів. Методи боротьби з ними. Сучасні технології ведення агробізнесу» на базі демоцентру «Байєр Агро Арена» м. Умань.

У роботі семінару взяли участь сільгосптоваровиробники шести районів області (Маньківського, Монастирищенського, Уманського, Христинівського, Тальнівського та Жашківського), представники науково-дослідних установ, начальники та агрономи управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій. Про це «Нову Добу» поінформували в ОДА.
Генеральний директор ТОВ «Седна Агро» Олег Яровий закликав керівників сільськогосподарських підприємств районів розглянути пропозиції щодо співпраці із забезпечення підприємств високоякісними засобами захисту рослин, насінням, добривами та іншою продукцією, необхідною для вирощування високих урожаїв, адже протягом останніх років аграрний сектор економіки України набув нових позитивних тенденцій розвитку, зокрема, у сфері засобів захисту рослин і насіння.

– Викликає занепокоєність проблема фальсифікату у сфері пестицидів і агрохімікатів. Виробництво фальсифікату на сьогодні вийшло на досить професійний рівень. Це вже непоодинокі випадки підпільного виготовлення, а відпрацьована система. Крім того, хвилює те, що не всі виробники і користувачі фальсифікованої продукції не до кінця усвідомлюють небезпеку, яку вона несе для здоров’я людини, забруднення довкілля, – доповів представник Європейської Бізнес Асоціації.

Також під час семінару доповідали представники п’яти різних компаній з питань: сучасних технологій ведення агробізнесу, інноваційних технологій для використання в сільському господарстві, застосування елементів сучасних технологій виробництва високоякісного насіння. Представлено насіння соняшнику, кукурудзи та зернових культур.

Після теоретичної частини сільгосптоваровиробники та присутні були запрошені на огляд демонстраційного поля «Агро Арени», де мали можливість подивитися в дії нові засоби захисту рослин, гербіциди площі соняшнику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x