Тиждень серця проводитимуть поліклініки Черкащини

Тиждень серця проводитимуть поліклініки Черкащини

До Всесвітнього дня серця з 22 по 26 вересня в поліклінічних закладах області будуть проведені Дні відкритих дверей для обстеження та інформування населення про важливість виявлення серцево-судинних захворювань.
29 вересня в Черкаському обласному кардіологічному центрі кожен житель області зможе отримати консультацію в провідних спеціалістах з даної хвороби. Крім того, обласні фахівці з кардіології з 23-25 вересня в черговий раз візьмуть участь в XV Національному конгресі кардіологів України.

Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА

– Відзначенням Всесвітнього дня серця ми прагнемо довести людям, як важливо займатися профілактикою захворювань серцево-судинної системи та вести здоровий спосіб життя, – відзначила головний кардіолог області Світлана Журба. – Оскільки найбільш поширеною патологією у структурі загальної захворюваності дорослого населення займають хвороби системи кровообігу, в структурі якої на першому місці – гіпертонічна хвороба, на другому – ішемічна хвороба серця, на третьому – цереброваскулярна патологія.

Основними факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань – це артеріальна гіпертензія, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамія, тютюнопаління, стрес тощо.

– Тому саме від способу життя людей залежить розвиток серцево-судинних хвороб. Для цього необхідно дотримуватись здорового способу життя уникаючи вживання шкідливих звичок, – наголошує обласний кардіолог. – Крім того, варто нагадати, що в цьому році продовжує діяти Пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, відповідно до реалізації якого хворі можуть отримати часткове відшкодування вартості лікарських засобів.
Так, щоб зберегти серце здоровим на довгі роки потрібно:
• не курити;
• правильно і різноманітно харчуватися: більше вживати м’ясо, риба, овочі, фрукти, крупи, хліб із цільного зерна, олія, менше – жирів і солодощів;
• контролювати свій артеріальний тиск (він не повинен перевищувати 140/90 мм рт ст, а при стабільному підвищенні – регулярно приймати ліки, призначені лікарем);
• стежити за своєю вагою, більше рухатись, особливо на свіжому повітрі (проходити швидким кроком не менше 3 км за день);
• після 40 років регулярно перевіряти рівень холестерину і цукру в крові.
Довідково:
На Черкащині головним закладом області, що забезпечує надання усіх видів високоспеціалізованої допомоги хворим на серцево-судинну патологію є Черкаської обласний кардіологічний центр.
У центрі активно впроваджують нові методи діагностики та лікування хворих. Для цього кваліфіковані лікарі закладу беруть участь як у всеукраїнських, так і в міжнародних семінарах-тренінгах, конференціях тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x