У Черкасах зареєстровано 24 випадки захворювання на кишкові інфекції

У Черкасах зареєстровано 24 випадки захворювання на кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 13.09 до 19.09.2014 року в області зареєстровано 61 випадок захворювань на ГКІ проти 49-ти за минулий тиждень, відмічається підвищення захворюваності на 24,5 %. Про це «Новій Добі» повідомили в Головному управлінні Держсанепідслужби у Черкаській області.

Зокрема, у Черкасах зареєстровано 24 випадки, м. Умань – 12, м. Сміла – 4, у Золотоніському районі – 5, Городищенському – 4. На 8 адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 11 – ці захворювання не реєструвались.
Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів невстановленої етіології становить 28 випадків, в тому числі у Черкасах – 12, м. Умань – 10, м. Сміла – 2, Золотоніському, Звенигородському, Канівському, Черкаському районах – по 1 випадку.

Зареєстровано також 20 випадків гастроентероколітів встановленої етіології, з низ 3 випадки рота вірусної інфекції, 10 – сальмонельозу, 3 –вірусного гепатиту А , шигельозу (дизентерії) не зареєстровано.
У інфекційних вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження питної води, харчових продуктів, виявлено два позитивних результати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x