Учителів Черкаської гімназії №9 навчали основам долікарської допомоги

Учителів Черкаської гімназії №9 навчали основам долікарської допомоги

У гімназії № 9 розпочали навчання вчителів основам першої медичної допомоги. Група вчителів початкових класів дізналася, за яких умов і як правильно накладати джгут, шину, як робити масаж серця, як діяти і надавати допомогу при надзвичайних ситуаціях. Ділилися з вчителями лікарським досвідом депутат Черкаської міської ради, директор Другої міської поліклініки, лікар Олег Роскопін та лікар-травматолог Третьої міської лікарні Сергій Постіл.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Ми трохи поновлюємо в пам`яті людей те, що вони вже колись вчили і мають знати про надання першої невідкладної долікарської допомоги, аби у разі потреби допомогти людині, котра цього потребуватиме, – зазначає Олег Роскопін. – Особливо у нинішній час у країні. Хоча такі випадки можуть трапитися у будь-який момент. Тому кожна людина має знати, як до приїзду лікаря зупинити кровотечу чи допомогти завести серце.

Такі курси вже кілька тижнів проходять для жителі міста. Для вчителів таке навчання відбувалося вперше.
– Знання основ першої медичної допомоги потрібне кожному, особливо вчителю, який щодня відповідає за дітей у школі, – розповідає соціальний педагог гімназії № 9 Олександр Валовенко. – Адже вчитель виїжджає з дітьми і на екскурсії, і на природу, тому важливо мати необхідні навички для надання долікарської допомоги. У сучасному світі потрібно бути готовим до будь-яких ситуацій.

За словами директора гімназії Ірини Топчій, таке навчання пройдуть усі вчителі закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x