Податок на нерухоме майно поповнив черкаський бюджет

Податок на нерухоме майно поповнив черкаський бюджет

З початку року до бюджету Черкас надійшло 295,6 тис грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, понад 90% з цієї суми сплатили платники – юридичні особи. Про це повідомив «Новій Добі» перший заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Дмитро Таран.

Враховуючи вимоги статті 265 Податкового кодексу України, власники об’єктів житлової нерухомості мають пам’ятати, що відповідний податок сплачується за місцем розташування об\’єкта оподаткування, а нарахування проводять інспекції за місцем реєстрації платника.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що за несвоєчасну сплату податку передбачена відповідальність у вигляді штрафу в таких розмірах:

– у разі затримки до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
– у разі затримки більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x