В області до опалювального сезону готові 98% шкіл

В області до опалювального сезону готові 98% шкіл

24 вересня 2014 року відбулася колегія облдержадміністрації, яку відкрив і вів голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Як члени колегії в її роботі взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко та перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова. На порядок денний було внесено два питання: про готовність об’єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 року та про фінансово-бюджетну дисципліну в області. «Новій Добі» повідомили про це в обласній раді.

З основною доповіддю щодо готовності об’єктів ЖКГ до опалювального сезону перед присутніми головами районних рад і райдержадміністрацій, міськими головами, начальниками відповідних служб виступила перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова. За її словами, рівень підготовки об’єктів теплового господарства становить 95%, систем централізованого водопостачання та водовідведення – 90%, об’єктів житлового фонду – 98%. Середньообласний рівень підготовки до зими мають всі райони та міста. Станом на 23.09.2014 року до опалювального сезону 2014-2015 років підготовлено 98% шкіл та дитячих садків, 94 % лікарняних закладів.

Більше занепокоєння викликає нині підготовка вулично-дорожньої мережі, особливо снігозбиральної техніки, заготівлі посипочного матеріалу. Його завезено лише 52 % до потреби. Та головною проблемою наступного сезону є економія природного газу, зменшення його споживання теплопостачальними підприємствами на 30 % до кінця 2014 року.

У ході обговорення було заслухано інформації керівників департаментів облдержадміністрації: освіти і науки – Валерія Данилевського, охорони здоров’я – Анатолія Ситника, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Людмили Зарічної, міського голови м. Черкас Сергія Одарича, першого заступника міського голови м. Сміла Юрія Студанса.

Зацікавлено вислухали присутні виступ голови Катеринопільської райдержадміністрації Ольги Ніколенко, яка запропонувала закупляти буре вугілля з Мокрокалигірського родовища, яке цілком придатне для отримання теплової енергії в котельнях та обігріву приміщень.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зауважив щодо цього, повідомивши, що вже є домовленість із підприємством і ціна для Черкащини буде нижчою, ніж на ринку України.

Виступаючи в обговоренні, голова обласної ради Валентина Коваленко застерегла керівників всіх рівнів, які займаються і займатимуться закупівлею вугілля чи інших енергоресурсів, щоб придбавали їх на сертифікованих складах з дотриманням тендерних закупівель.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x