У Корсунь-Шевченківському заповіднику експонується виставка пленерного живопису

У Корсунь-Шевченківському заповіднику експонується виставка пленерного живопису

Виставка присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та 160-річчя від дня народження Сергія Васильківського. Про це «Новій Добі» повідомили у Корсунь-Шевченківському державному історико-культурному заповіднику.

В художній галереї заповідника виставлені роботи учасників Всеукраїнських пленерів \”Шляхами Васильківського\”, яку у 2004 році започаткував Харківський художній музей, присвятивши її 150-річчю від дня народження видатного українського художника Сергія Васильківського. Нині на ній представлено понад тридцять живописних полотен 24 авторів, серед яких заслужені художники України Валентин Грицаненко з Харкова, Леонід Заборовський з Чернігова, черкащанин Іван Бондар. На полотнах зображені пам’ятки Житомирщини, Донеччини, Київщини, Полтавщини, Сумщини, Черкащини, Чернігівщини.

Напередодні 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та 160-річчя від дня народження Сергія Васильківського, заслужений художник України Іван Бондар, Анатолій Куксов, Віктор Снісаренко та Ірина Чернявська вирішили відтворити під час пленеру ті об’єкти, які зображували на своїх роботах обидва художники.
Корсунцям виставку презентували мистецтвознавець Ольга Денисенко, художник Олександр Коцарев та працівники Харківського художнього музею. На презентації були присутні члени літературно-мистецького громадського об’єднання \”Янталка\”, жіночого клубу \”Барви\” та творча інтелігенція.

Експонування виставки \”Шляхами Васильківського\” є важливою подією в культурному житті Корсунщини. Адже корсунці мають рідкісну нагоду познайомитись з творчістю сучасних українських художників з різних регіонів України, з пам’ятками історії і культури, що знаходяться в різних областях нашої країни

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x