Заборгованість по зарплаті в області перевищує 20 млн грн

Заборгованість по зарплаті в області перевищує 20 млн грн

Попри складну економічну ситуацію підприємствам Черкаської області все ж таки вдається потроху гасити заборгованість із заробітної плати. Так, у серпні цього року організації різних форм власності виплатили своїм працівникам майже 900 тис грн боргу. Загальна ж сума боргу досі перевищує 20 млн грн.
Механізми погашення заборгованості обговорили на засіданні комісії облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту ОДА.

Зокрема заступник директора департаменту соціального захисту населення Олег Шимчук поінформував про структуру заборгованості: «На 37 економічно активних підприємств області, враховуючи 16 підприємств-філій ДП «Черкаський облавтодор» припадає 7,7 мільйонів гривень боргу, 26 підприємств-банкрутів, які нині розташовані у 10 регіонах області, заборгували своїм працівникам 12,6 мільйонів гривень. Залишок – 240 тисяч гривень – припадає на 4 економічно неактивних підприємства м. Черкаси».

У засіданні також узяли участь представники прокуратури, податкової інспекції, інспекції з питань праці та інші, які попередили керівників підприємств про їхню персональну відповідальність перед законом за невиплату заробітної плати.
Вони відзначили, що продовжує зростати заборгованість на дочірньому підприємстві НАК Надра України «Центрукргеологія», у філії концерну «Техвоєнсервіс» Черкаський автомобільний ремонтний завод», ДП «Черкаське будівельно-монтажне управління».

Керівники запрошених на засідання підприємств у свою чергу поінформували про своє бачення виходу із ситуації, що склалася, а також про перспективи та плани на майбутнє.
Зокрема на ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Смілянський електромеханічний завод» та ДчП «Жашківський машинобудівний завод ПАТ «НВП «Більшовик» заборгованість із зарплати виникла у зв’язку із припиненням торговельних відносин із Російською Федерацією. Наразі керівництво активно шукає інші міжнародні ринки збуту для своїх товарів, а також за допомогою обласної влади намагається перепрофілюватися та налагодити випуск деталей для військово-промислового комплексу України.

Члени комісії пообіцяли усіляко сприяти вирішенню цих болючих питань, адже всі зацікавлені у подальшій роботі таких заводів, які повинні слугувати потужним локомотивом економічного та промислового розвитку області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x