Смілянських сатаністів таки зупинять

Смілянських сатаністів таки зупинять

Не так давно областю а потім і всією Україною пронеслася звістка, що обурила всю релігійну громадськість краю. У селі Пастирське Смілянського району 5 червня було зареєстровано першу в Україні релігійну організацію, яка сповідує дияволопоклонство. Незважаючи на те, що в селі діє і православний храм, і збирається громада баптистів, знайшлися прихильники і нової релігії. Крім її лідера Сергія Небоги, членами нової церкви зареєструвалося 12 осіб. Оскільки на перший погляд всі дії нової організації не виходили за межі чинного законодавства, ні місцеві правоохоронці, ні представники влади не мали юридичної основи для заборони антихристиянської релігійної організації. Зупинити сатаністів вдалося лише обласній владі за підтримки СБУ. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

– Черкаська ОДА звернулася до окружного адміністративного суду з позовом від 23 вересня «Про скасування державної реєстрації релігійної громади «Божичі» та визнання таким, що втратило чинність розпорядження Черкаської ОДА від 21.05.2014 № 123 «Про заяву віруючих громадян», – повідомив т. в. о. начальника управління культури ОДА Микола Суховий. – Ця організація була зареєстрована, оскільки згідно з наданими для цього документами релігійна громада «Божичі» визначила себе як громада слов’янських неоязичників, метою діяльності яких є сповідування, пропагування і поширення давньослов’янської віри, духовних знань та звичаїв народу Русі-України. Уже після реєстрації керівник організації у засобах масової інформації визнав приналежність до сатанізму. В ході перевірки було виявлено, що так звані «Божичі» поклоняються не багатьом божествам слов’ян, а одному, якого вони прямо називають «сатаною». В церкві були виявлені зображення, стилізовані під православні ікони, на яких зображено диявола. За свідченням очевидців, обряди, які проводяться «Божичами» є прямою наругою над християнськими традиціями і обрядами.

Виявлені факти спонукали обласну владу направити лист до управління СБУ в Черкаській області з проханням з’ясувати дотримання релігійною громадою «Божичі» Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та інших законодавчих актів України.

За словами держслужбовців, наразі вже встановлений факт внесення Громадою завідома неправдивих відомостей до документів про реєстрацію статуту релігійної громади. У діях самого лідера релігійної організації вбачаються окремі ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 ст. 161, частиною 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Хоча нині ще триває слідство, діяльність організації вже припинено, а найближчим часом, за словами представників ОДА, взагалі буде заборонено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x