У Черкасах відбувся турнір з шахової композиції

У Черкасах відбувся турнір з шахової композиції

Уперше в історії Черкаської області наш регіон прийняв чемпіонат України з шахів.
Турнір відбувся з шахової композиції. 28 найкращих українських гросмейстерів розгадували завдання. За командну перемогу боролися сім збірних, серед яких і господарі турніру. Черкащанам удалося посісти п’яте місце, а перемогу оформили спортсмени з Дніпропетровської області, за ними й індивідуальне золото, на яке напрацював Олександр Семененко. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Шахова композиція один з різновидів шахів. Самі гросмейстери її називають поезією шахів, оскільки вона відображає практику шахової гри так, як мистецтво реальне життя. Тут немає суперника, але є завдання, у кожного своє, а перемагає команда. 28 шахових поетів з’їхалися минулих вихідних у Черкаси. Всі вони спеціалізуються і на складанні, і на розгадуванні шахових завдань. Цього року турнір змістили, він мав відбуватися наприкінці травня, а стартував на початку осені і в невипробуваному до цього місці. Однак усі учасники в один голос заявили, що Черкаси з дебютним турніром впоралися на всі сто. Першість проходила в санаторії «Світанок».
Цікаво, що збірна України з цього виду спорту була першою українською командою, яка стала чемпіоном світу. Сталося це у 1997-му. Серед учасників черкаського чемпіонату є і ті хто приклав руку до золотого результату, а це Валерій Семененко з Дніпропетровська.

Черкаськаий чемпіонат України став успішним для Валерія Семененка та його дніпропетровської команди. У загальному заліку Дніпропетровці посіли перше місце, другою була збірна Полтавської області, а минулорічний чемпіон Анатолій Хандурін привів харків’ян до бронзи. Індивідуальну першість у шаховій композиції взяв міжнародний гросмейстер Олександр Семененко з Дніпропетровська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x