«Фрезеніус» виконав вимоги влади

«Фрезеніус» виконав вимоги влади

Вчора керівництво ТОВ « Фрезеніус» надало міській раді підписану зі свого боку рамкову угоду між Черкаською міською радою та «ТОВ « Фрезеніус Медікал Кер Україна». Уповноваженими від міської ради було підписано та направлено цей документ «Фрезеніус» 29 жовтня цього року. Про це «Новій Добі» провідомили в прес-службі МВК.

– Незважаючи на нашу активну позицію, з незрозумілих нам причин інша сторона зволікала з підписанням рамкової угоди. Ми провели кілька зустрічей з керівництвом «Фрезеніус», під час яких внесли ряд конструктивних пропозицій , щоб вирішити питання оплати за надані хворим послуги , ґрунтуючись на вимогах чинного законодавства. Спірні питання ми пропонували «Фрезеніус» вирішити в суді. Незважаючи на втрачене на переговори час , вони підписали рамкову угоду, погодившись із зазначеним у ній кількістю хворих черкасців і вартості кожної наданої послуги. Однак у Протоколі розбіжностей вимагають оплату за надані послуги здійснити з 1 січня 2013 року, – каже директор департаменту охорони здоров’я МВК Олег Стадник.

Олег Михайлович зазначає, що міська рада для здійснення такої оплати за вимогами суспільства не має ні фінансових, ні юридичних підстав . Адже міський бюджет отримав асигнування на ці послуги у вигляді субвенції з обласного бюджету лише 27 липня 2013 року. Переможцем конкурсних торгів ( за процедурою закупівлі в одного учасника) ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна» визнаний 27.09.2013.

Під час переговорів департамент охорони здоров’я пропонував «Фрезеніусу» зійтися на найбільш оптимальному для обох сторін вирішенні, так би мовити відлік часу розрахунків за надані послуги розпочати з квітня цього року, коли Черкаською міською радою було затверджено програму «Забезпечення амбулаторного лікування хворих нефрологічного профілю мешканців міста Черкаси у 2013 році». Але й на це інша сторона не пристала.

У підсумку – ми готові профінансувати кошти за надані послуги з часу підписання нами угоди. Аби остаточно розставити всі крапки над «і» та припинити всілякі домисли навколо цієї теми зі свого боку та з нашої ініціативи ми готуємо позов до господарського суду. Якщо суд знайде достатньо юридичних підстав і зобов’яже міську раду оплатити кошти за надані послуги з першого січня цього року, оплату цих коштів буде здійснено в межах наданої місту субвенції з обласного бюджету.

Довідково: з 2010 року процедуру амбулаторного гемодіалізу у «Фрезеніусі» проходять 23 черкасців, узгоджена вартість наданої послуги становить 1049 гривень 14 копійок, згідно затвердженої методики МОЗ України та Мінюстом.

У результаті – ми готові профінансувати кошти за надані послуги з часу підписання нами угоди . Щоб остаточно припинити всякі домисли навколо цієї теми зі свого боку , ми з власної ініціативи готуємо позов до господарського суду. Якщо суд знайде достатньо юридичних підстав і зобов\’яже міська рада сплатити кошти за надані послуги з першого січня цього року , оплату цих коштів буде здійснено в межах наданої місту субвенції з обласного бюджету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x