В області збільшилась кількість захворювань на гострі кишкові інфекції

В області збільшилась кількість захворювань на гострі кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 20.09 до 26.09.2014 року в області зареєстровано 63 випадки захворювань на ГКІ проти 61-ти за минулий тиждень, відмічається підвищення захворюваності на 3,3 %. Про це «Нову Добу» поінформували в головному управлінні Держсанепідслужби в Черкаській області.

Зокрема у Черкасах, зареєстровано 21 випадок, в Умані – 13, Смілі – 4, у Золотоніському районі – 8, Драбівському – 5. На 9 адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 10 – ці захворювання не реєструвались.

Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів невстановленої етіології становить 27 випадків, у тому числі у Черкасах – 6, м. Умані – 8, м. Смілі – 2, Золотоніському – 4, Городищенському, Драбівському, Канівському, Катеринопільському, Черкаському районах – по одному випадку. Зареєстровано також 22 випадки гастроентероколітів встановленої етіології, з них 4 випадки ротавірусної інфекції, 14 випадків сальмонельозу, вірусного гепатиту А, шигельозу (дизентерії) не зареєстровано.

У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження води питної, харчових продуктів, виявлено один позитивний результат.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x