Бібліотекарів Черкаського району привітали зі святом

Бібліотекарів Черкаського району привітали зі святом

30 вересня 2014 року в районній дитячій бібліотеці голова Черкаської районної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв зустрівся за «круглим столом» з бібліотекарями району. Він привітав працівників книгозбірень з професійним святом – Всеукраїнським днем бібліотек та нагородив Почесними грамотами районної адміністрації та районної ради кращих бібліотекарів району – Пономар Валентину – бібліотекаря Яснозірської сільської бібліотеки, Атамась Надію – завідувача бібліотеки с. Сагунівка та Кучугурну Світлану – бібліотекаря районної дитячої бібліотеки.

Після урочистого моменту вручення нагород та привітань, директор районного організаційно-методичного центру бібліотечної та краєзнавчої роботи Валентина Канюка інформувала керівників району про діяльність бібліотек загалом. З її слів 33 бібліотеки обслуговують більше 30 тисяч користувачів, яким щорічно видається понад 364 383 екземплярів друкованої продукції, а загальний фонд бібліотек району складає 226820 примірників. Вона також наголосила, що в 2014 році для бібліотек району здійснено передплату періодичних видань в кількості 613 комплектів газет та журналів на загальну суму 48,8 тис. грн. та зауважила, що попри самовіддане служіння книзі, бібліотекарі району не можуть нехтувати вимогами сучасності, тому до послуг користувачів району 28 комп’ютерів, 27 з яких підключено до мережі Інтернет. Про це «Нову Добу» поінформували в Черкаській РДА.

Не обійшлося на зустрічі і без приємних сюрпризів. Завідувачі бібліотек села Хутори (завідуюча Галина Зеленько), села Геронимівка (завідуюча Світлана Корженевська) та села Степанки (завідуюча Альона Недуха) були визнані «важковаговиками» року, адже за рік вони мають найбільшу книговидачу та відповідно на своїх руках переносять понад 6 тонн книг. Із захопленням присутні слухали наймолодших читачів дитячої бібліотеки – вихованців Червонослобідської музичної школи, які із задоволенням виконували пісні для учасників заходу.
Районний організаційно-методичний центр бібліотечної та краєзнавчої роботи презентував для глядачів відеоролик «Патріотичне виховання в бібліотеках Черкаського району».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x