На Христинівщині відкрили пам\’ятний знак Героям Небесної сотні

На Христинівщині відкрили пам\’ятний знак Героям Небесної сотні

З метою вшанування людей, які своїм прикладом показали, як треба сьогодні відстоювати незалежність, любити Україну, свій народ, 30 вересня, на території Сичівського НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ступенів» відкрили пам\’ятний знак в Алеї пам\’яті Героїв Небесної сотні. На урочисте відкриття завітали голова районної ради Олександр Коваль, заступник голови райдержадміністрації Юрій Коцюба, начальник відділу освіти райдержадміністрації Маргарита Білецька, сільський голова Петро Малярчук, керівник Синицького лісорозсадника Василь Плахотнюк, фермер с.Синиця Іван Цимбал, учасник Революції Гідності Володимир Яковенко та прес-секретар Громадської ради при райдержадміністрації Артур Черниш.

Про це «Новій Добі» повідомили в Христинівській РДА.

Ідея створення Алеї та пам’ятного знака належить учню 10 класу Назару Мошнязі. Спостерігаючи за подіями у грудні – лютому цього року Назар запропонував увіковічити пам\’ять про героїв Небесної Сотні. Цю ідею підтримали не тільки освітяни та громада села, а й місцеві підприємці.

Згадуючи події на Майдані, Володимиру Яковенко тяжко підібрати слова…Адже, боляче згадувати побратимів, які загинули захищаючи правду.

«Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім\’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Боротьба продовжується і сьогодні. На сході нашої Батьківщини знову гинуть люди. Найважливіше, що ми зможемо зробити для загиблих героїв – для всієї Сотні Небесної і тих, які загинули на Сході України – це пам\’ятати їх», – наголосив Олександр Коваль.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам\’ять людей, які захищали право українців на свободу та демократію.
Право відкрити пам\’ятний знак в Алеї пам\’яті Героїв Небесної Сотні надалось учню Назару Мошнязі та учаснику Революції Гідності Володимиру Яковенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x