У Черкасах зустрілися з бійцями батальйону Нацгвардії

У Черкасах зустрілися з бійцями батальйону Нацгвардії

Голова обласної ради Валентина Коваленко поділилася враженнями від зустрічі з бійцями Нацгвардії, які прибули в Черкаси. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

«1 жовтня опівночі нарешті дочекалися наший бійців з батальйону Нацгвардії. Близько 50 воїнів повернулися з АТО на місце постійної дислокації у Хутори під Черкасами.
Зустрічі бійців з рідними були зворушливими. Хлопці їхали довго: транспорт застарілий, дороги розбиті. Вони приїхали дуже стомленими. Їхній зрілий погляд свідчив про те, що вороже оточення, у якому вони побували, залишило по собі сліди.
Я запитала в них, чи не було їм страшно на війні, вони відповіли, що спочатку боялися, а потім звикли.
Я запитала в одного хлопці: «Скільки тобі років?». Він відповів: «Днями було 22, та почуваюся набагато старшим». Видно, що війна, до якої ніхто з українців не був готовий, вигартувала в цих молодих хлопцях мужній дух і поглибила відчуття патріотизму. Різким контрастом поряд з цими хлопцями були молодики напідпитку, група яких пройшла повз вишикуваних воїнів, вигукуючи порожнє для них «Слава Україні!». На жаль, війна, яка зараз відбувається в Україні, ще не всіма осмислена.
Бійці Нацгвардії, які повернулися з АТО, дякували волонтерам і обласній владі за підтримку, адже, за їхніми словами, від держави годі було чогось дочекатися.
Хлопці дуже раділи тому, що повернулися додому. Велика заслуга у цьому їхнього командира Андрія Савчука. Він зробив усе для того, щоб бійці повернулися живими і неушкодженими до своїх родин.
Разом з Юрієм Ткаченком ми нагородили батальйон спільною грамотою обласної ради і облдержадміністрації і Почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною», а кращим бійцям вручили відзнаки «200 років з дня народження Т.Шевченка».
Радість від зустрічі бійців була щемливою і тривожною. Бо відкритим залишилося запитання: коли цій війні буде покладено край?»
У Черкасах зустрілися з бійцями батальйону Нацгвардії
У Черкасах зустрілися з бійцями батальйону Нацгвардії
Також голова ОДА Юрій Ткаченко у своєму коментарі про зустріч з бійцями додав, що всі повернулися живими.
«Абсолютно усі повернулися живі. А вже мало хто згадує, що саме ці хлопці були у «рубці» в Маріуполі ще в травні. Обидва заходи у зону АТО пройшли для них без проблем, якщо не враховувати, як кажуть ці солдати, «подряпин». А ще – слідів від куль на їхній техніці. Переконаний на сто відсотків: головна заслуга у збереженні життів – комбата Андрія Савчука. Честь і слава справжньому офіцерові!», – зазначив Юрій Олегович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x