Прокуратура знайшла порушення в діяльності екоінспекторів

Прокуратура знайшла порушення в діяльності екоінспекторів

Прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення в діяльності Державної екологічної інспекції в області при застосуванні заходів адміністративного впливу. У ході перевірки встановлено, що посадові особи Інспекції допускають грубі порушення законодавства як під час оформлення, так і в ході розгляду адміністративних матеріалів.

Зокрема, виявлено непоодинокі випадки недотримання вимог законодавства на стадії складання протоколу про адміністративне правопорушення в частинах змісту протоколу, виправлення відомостей, неналежного викладення суті правопорушення. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі прокуратури Черкаської області.
При розгляді таких справ допускаються порушення права особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, а саме, в деяких протоколах відсутні дані про сповіщення правопорушника про місце і час розгляду справи, на якій він повинен бути присутній.

Виявлено випадки недотримання вимог законодавства щодо встановлених строків вручення або посилання копії постанови по справі особі, щодо якої її винесено, та розгляду справ про адміністративні правопорушення. Також не в повному обсязі здійснюється контроль за правильним та своєчасним виконанням винесених постанов про накладення адміністративних штрафів, а саме, матеріали не завжди комплектуються документами щодо листування з правопорушником, органами державної виконавчої служби та судом.
За результатами перевірки прокуратурою на адресу начальника Інспекції внесено подання, яке розглянуто та задоволено, а винуватих посадових осіб притягнуто до відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x