В області 25 га нового лісу посадили під час акції \”Посади ліс\”

В області 25 га нового лісу посадили під час акції \”Посади ліс\”

Сьогодні у Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу представники обласної влади та школярі садили сіянці сосни. Подія відбулася у рамках акції «Посади ліс», яку провели в усіх лісових господарствах області. Зекономлені кошти від посадки дерев перерахують на допомогу бійцям із зони АТО.
Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко спільно з колегами – заступником голови –­ керівником апарату Віталієм Ковалем, директором департаменту освіти і науки ОДА Валерієм Данилевським, начальником Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександром Дзюбенком та десятикласниками Черкаської спеціалізованої школи № 3 висаджували новий ліс під меч Колесова (ручний інструмент). На заході був присутній також начальник управління кадрового забезпечення, організаційної роботи та міжнародних відносин Державного агентства лісових ресурсів України Вадим Підгородній. Про це \”Нова Доба\” дізналася в ОДА.

Перед тим, як учасники акції взялися до роботи, головний лісничий Черкаського лісгоспу В’ячеслав Шако продемонстрував основні механізми, які використовують під час посадки лісу та його догляду.

Як результат – у Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу на загальній площі в 1,4 га висадили близько 10 тис сіянців сосни звичайної. Загалом сьогодні в області засадили 25 га нового лісу.
Нагадаємо, що в цьому році лісівники Черкащини створили майже півтори тисячі гектарів лісів, виростили 10 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід, зібрали 6 тонн жолудів та 1100 кг насіння сосни, що дасть змогу забезпечити наступну лісокультурну кампанію.

Фоторепортаж з місця події можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x