Переселенців відправили з Черкащини додому

Переселенців відправили з Черкащини додому

Увечері в пятницю, о 16.00 від будівлі облдержадміністрації вирушив комфортабельний автобус «Тойота» в Константинівку, в регіон, де лунають постріли і, на жаль, досі гинуть люди. Та для 28 пасажирів то дорога додому. І як ні гостинно приймали їх на Черкащині, зокрема в Чорнобаївському районі, але серце кличе повернутися в рідну домівку, нехай і напівзруйновану.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Надати тимчасовим переселенцям зі Сходу транспорт, охорону, забезпечити їжею на дорогу – для черкаської влади справа честі й останній жест увічливості тим, кого зустрічали, розміщували і годували майже все літо (цих людей в кінці червня привезли в нашу область волонтери).
Організованою відправкою групи до Константинівки та найближчих районів займалися безпосередньо перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова та заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. Особисто Віталій Володимирович і проводжав гостей Черкащини.
Щоб у дорозі люди почувалися зручно, їм роздали пакунки з бутербродами, водою та соками. Супроводжував групу, окрім озброєних міліціянтів, досвідчений психолог – військовий офіцер. І не дарма, бо серед пасажирів – шестеро дітей, вагітна жінка, 76-річна бабуся, що пересувається на милицях.

– Ми просто так людей не відправляємо. Якщо вони у нас – ми відповідаємо за здоров’я і благополуччя кожного, – вважає Віталій Володимирович.
На прощання на згадку про Черкащину дітям подарували іграшки. Переселенці дякували зі сльозами на очах.

– Ці люди звернулися до нас із проханням допомогти повернутися на батьківщину, – каже заступник директора обласного контактного центру Лариса Ходаковська. – Ми не хотіли їх відпускати, бо розуміємо, що, за великим рахунком, бойові дії на Донбасі ще тривають, і люди їдуть у небезпеку. Але вони переживали за власні домівки. Їм телефонували родичі, сусіди, розповідали, що існує загроза розкрадання особистого майна. Тож ми не можемо завадити переселенцям їхати, єдине, що від нас залежить – зробити їх шлях комфортним.

Це вже другий автобус, що везе з Черкащини жителів Донбасу додому. Ще в серпні першу організовану групу обласна влада відправила на Лисичанськ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x