Черкаські бібліотекарі запросили містян на Бібліогостини

Черкаські бібліотекарі запросили містян на Бібліогостини

Працівники Черкаської міської бібліотеки імені Лесі Українки запросили черкащан на Бібліогостини та провели акцію Буккросинг Open air. Вільний «книгообмін» проводиться безкоштовно та базується на принципі «Прочитав – віддай іншому», його основний девіз – «Перетворення світу в бібліотеку». Основна мета акції – підвищити попит та інтерес до читання книг як вітчизняних авторів, так і зарубіжних серед усіх верств населення та залучити нових читачів до бібліотеки. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Захід викликав зацікавлення як серед користувачів бібліотеки, так і серед пересічних громадян. Вони з задоволенням приносили власну літературу та обмінювали свої книги на нові. Працівники бібліотеки гостинно пригощали всіх присутніх чаєм, кавою, печивом, роздавали рекламну продукцію, а також власноруч створені закладки з афоризмами про книги.

– Буккросинг – це гарний інформаційний привід для непрямої реклами бібліотечних послуг, альтернатива запису у бібліотеку, запрошення до себе потенційних читачів, поступове знайомство з бібліотечним середовищем, формування гарного іміджу бібліотеки, а також дослідження читацького попиту та вподобань. Подібні акції створюють теплу та невимушену атмосферу спілкування між відвідувачами бібліотеки, – розповіла директор Черкаської міської централізованої бібліотечної системи Тетяна Дубова.
Сьогодні буккросинг у світі набирає потужних обертів, оскільки він несе в собі безліч нового, цікавого та корисного як для діяльності та розвитку бібліотек, так і для розвитку читання і читацьких інтересів у громадськості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x