Голова обласної ради перевірила стан очисних споруд у Золотоноші

Голова обласної ради перевірила стан очисних споруд у Золотоноші

6 жовтня 2014 року голова обласної ради Валентина Коваленко відвідала будівництво очисних споруд у Золотоноші. «Нову Добу» поінформували про це в обласній раді.

Цей візит було заплановано після того, як група мешканців села Хвильово-Сорочин Золотоніського району разом з Деньгівським сільським головою Ларисою Головань приїхали і поскаржилися на незадовільну роботу очисних споруд райцентру, звідки у річку Суха Згар скидаються нечистоти і вона фактично перетворилася на стічний канал, в якому загинуло все живе. Окрім того, стоки через грунтові води потрапили в криниці сільських жителів і ті практично залишилися без питтєвої води. Якщо будівництво очисних споруд не завершити, на людей чекає справжня екологічна небезпека. Ця біда триває вже десятки років, а влада хоч і виділяє на реконструкцію очисних споруд колосальні гроші, але об’єкт перетворився на такий собі довгобуд, де спритники лише відмивають кошти.

Валентина Коваленко разом з директором департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Олегом Різником, керівниками міста і району Віталієм Войцехівським та Валерієм Саранчею, депутатом обласної ради Віталієм Поляхом, депутатами районної ради, керівниками відповідних служб міста Золотоноші виїхала на місце спорудження очисних споруд і вивчила ситуацію щодо освоєння коштів, виконання робіт та перспективи їх завершення. Було з’ясовано, що на сьогодні очисні споруди виконують первинну очистку, в ході якої задіяні пісковловлювачі та відстійники. Звичайно, цього замало. На черзі введення в дію другої черги очистки, що безумовно сприятиме ефективнішій фільтрації стоків, що потрапляють сюди з багатоповерхівок міста, а також підприємств Золотоноші.

Саме в ході будівництва другої черги разом з колишньою владою зникли й підрядники, не закінчивши монтаж певного обладнання. З ситуацією розбирається прокуратура, але поки що їхні зусилля не принесли результатів.

Директор департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Олег Різник підтвердив, що на виконання робіт було спрямовано всього загалом більше 20 млн гривень. За його словами, для завершення в цілому реконструкції очисних споруд необхідно ще не менше 15 млн гривень.

Однак він зауважив, що і зараз на окремих об’єктах роботи тривають. Це дозволить вже за кілька місяців закінчити другу чергу реконструкції та розпочати третю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x