Громадськість поговорить з кандидатами Черкащини про їх доброчесність та реформи в новому парламенті

Громадськість поговорить з кандидатами Черкащини про їх доброчесність та реформи в новому парламенті

У четвер, 9 жовтня о 10:00, у редакції газети «Нова Доба» за ініціативи «Реанімаційного Пакету Реформ» та Громадського Руху ЧЕСНО відбудеться «круглий стіл» на тему «Дорожня карта реформ для майбутнього парламенту», де буде представлено покрокові плани впровадження реформ у найважливіших галузях. У заході візьмуть участь експерти «Реанімаційного Пакету Реформ», Руху ЧЕСНО, представники політичних партій та кандидати в народні депутати за мажоритарними округами Черкащини.

Черкаси стануть одним з перших міст, де експерти ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ» представлять опис, завдання та конкретні заходи в сфері зміни державного законодавства, які повинні бути ухвалені протягом двох перших сесій майбутнього парламенту, а також обговорять шляхи забезпечення їхнього ефективного застосування. Метою національного туру є діалог з висуванцями у мажоритарних округах, з метою заручитися їх підтримкою для ухвалення реформ у новому парламенті, а також зобов’язаннями дотримуватись принципів доброчесності. На прес-конференції кандидатам в народні депутати буде запропоновано підписати «Дорожню карту реформ», як зобов’язання перед виборцями.

Також на прес-конференції будуть присутні представники руху ЧЕСНО, які презентують вимоги громадськості до кандидатів у депутати Верховної Ради України:
У заході візьмуть участь:
– Олег Рибачук, один з ініціаторів Руху ЧЕСНО (м. Київ);
– Вадим Міський, співкоординатор ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ» (м. Київ);
– Микола Виговський, менеджер групи РПР з реформи публічної адміністрації (м. Київ);
– Іван Лукеря, менеджер групи РПР з реформи місцевого самоврядування та децентралізації
(м. Київ);
– Вікторія Феофілова, предстваник Руху ЧЕСНО в Черкаській області (м.Черкаси)
– запрошені кандидати у народні депутати по округах Черкащини.

Реанімаційний пакет реформ – громадська ініціатива, що об’єднала понад 200 експертів із провідних громадських організацій та аналітичних центрів. Започаткований у лютому 2014 року, реанімаційний пакет реформ виробив бачення необхідних для країни реформ та працює над прийняття їх парламентом, а також проводить роз’яснювальну діяльність для суспільства. Наразі ухвалені вже 12 законопроектів з пакету РПР, зокрема Закон про доступ до публічної інформації (0947), Закон про державні закупівлі, Закон про відновлення довіри до судової системи (Люстрацію суддів), Закон про вищу освіту, Закон про суспільне мовлення, а також ряд законів в рамках імплементації положень угоди про Асоціацію з ЄС. Деталі – platforma-reform.org

Кампанія «Чесна Рада» реалізується коаліцією учасників Руху ЧЕСНО – громадськими організаціями Інститут Медіа Права, Інтерньюз-Україна, Центр UA, Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва – у партнерстві з IFES-Україна. Вимогами до партій є: не висувати у кандидати осіб, що голосували за закони 16 січня та фігурантів антикорупційних розслідувань, а також відкрити джерела відкрити повні автобіографії й декларації кандидатів, фінансовий звіт партії за 2013 рік, джерела фінансування та статті витрат на виборчу кампанію. Результати дослідження кандидатів у народні депутати будуть представлені на сайті Руху – www.chesno.org.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x