На Черкащині подорожчало все. Найбільше – яйця, сало, газ і вода

На Черкащині подорожчало все. Найбільше – яйця, сало, газ і вода

Індекс споживчих цін у вереcні 2014 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 103 %. На споживчому ринку у вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9 %. Найбільше (на 15,9 % та 12,2 %) подорожчали яйця та сало. На 5,1–0,8 % зросли ціни на фрукти, м’ясо та м’ясопродукти, рис, соняшникову олію, безалкогольні напої, масло, хліб, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, молоко. Водночас дещо (на 0,5–0,1%) подешевшали овочі, продукти переробки зернових, цукор. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 4,9 %, у т. ч. тютюнові вироби – на 6,3 %, алкогольні напої – на 1,8 %.

Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні статистики в Черкаській області.

Одяг і взуття подорожчали на 7 %.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 2 % відбулося головним чином за рахунок підвищення ціни на газ скраплений на 19 %, плати за водопостачання – на 14,1 %, а також ціни на тверде паливо – на 8,7 % та плати за оренду житла –на 5,6 %, каналізацію – на 3,7 %.

Подорожчання у сфері охорони доров’я на 1,7 % спричинено зростанням цін на фармацевтичну продукцію та амбулаторні послуги на 2,4 %.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,2 % в першу чергу пов’язано з подорожчанням автомобілів на 8,2 %, палива та мастил – на 5 %, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом – на 1,4 %. У той же час на 8,9 % знизилася плата за перевезення пасажирським залізничним транспортом.

Зростання тарифів у сфері зв’язку на 1,4 % відбулося переважно за рахунок підвищення абонентної плати за користування телефоном на 7 %. Крім того, ціни на телефонне обладнання зросли на 5,8 %. Плата за користування кабельним телебаченням підвищилася на 8 %. Аудіотехніка, фотоапаратура та обладнання для обробки інформаціїі, побутова техніка подорожчали на 4,5 % і 2,8 % відповідно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x