За останні півроку у Черкасах відремонтовано 137 ліфтів

За останні півроку у Черкасах відремонтовано 137 ліфтів

У Черкасах за останні шість місяців вже капітально відремонтовано та відновлено роботу 137 ліфтів, гранично допустимий термін експлуатації яких сплинув цього року. З них – 22 ліфтів запрацювали у мікрорайоні «Митниця», 65 – у Соснівському районі Черкас та 50 – у Придніпровському.

– Загалом у 2014 році в Черкасах закінчується допустимий термін експлуатації (який складає 25 років) у 263 ліфтів. Тож поступово, згідно з графіком, відбувається поетапна зупинка та капітальний ремонт відповідних механізмів. Після чого – отримавши позитивні висновки технічного огляду – ліфт запускається знову, – повідомила заступник директора департаменту-начальник управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКК Черкаської міської ради Алла Грохольська.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській міській раді.

У міському бюджеті на ці потреби передбачено більше семи мільйонів гривень, з яких на сьогодні виконано робіт на суму майже 2,4 мільйона гривень.

Міська влада 100% фінансує капітальний ремонт ліфтів у будинках, які перебувають в комунальній власності. ОСББ також мають можливість отримати кошти з міської скарбниці на проведення робіт з ремонту ліфтів. Лише за цей рік ОСББ отримали з міського бюджету по програмі спів фінансування близько 100 тис. грн. на ремонт підйомників.

На сьогодні в Черкасах з 1200 ліфтів, які є в місті, зупинені лише два – Гагарна, 35 (1 під’їзд) та Г. Дніпра, 45 (4 під’їзд).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x