Корсунь-Шевченківській школі-інтернату – 50!

Корсунь-Шевченківській школі-інтернату – 50!

8 жовтня Корсунь-Шевченківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат відзначила особливе свято – 50-річний ювілей. Зустрічали колишніх вихованців і вчителів, водили їх класами та спальнями, з гордістю демонстрували виставку художніх робіт вихованців головні дійові особами свята – діти.
Юні артисти, підтримані своїми наставниками, демонстрували пісенні й танцювальні таланти, створивши справді піднесену атмосферу. Слід зазначити, що вихованці у спеціальній школі-інтернаті – особливі, мають проблеми зі здоров’ям. Тому у багатьох глядачів на очі навертались сльози, коли діти з вадами слуху виконували жестову пісню, а дружні оплески служили підтримкою найменшим несміливим і ще не зовсім вправним артистам.

На святі були нагороди працівникам-школи інтернату від департаменту освіти обласної державної адміністрації, обкому профспілки працівників освіти і науки. Привітав колектив з ювілеєм голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Володимир Зуєнко.

Щемними і зворушливими були виступи-спогади колишніх вчителів і перших випускників школи-інтернату. А найпалкіші дитячі оплески дісталися шефам – Черкаській митниці. Заступник начальника митниці Олександр Любинецький підкреслив, що їхати в Корсунь-Шевченківський їх спонукає бажання допомогти дітям, які потребують особливої турботи та уваги. Лише за півтора місяці від початку навчального року шефи були тут вже двічі, придбавши для дошкільної групи ортопедичні матраци, теплі ковдри та водонагрівач. Третій візит шефів до школи на свято не обійшовся без солодощів, які першими одержали малі артисти.

Про це «Новій Добі» повідомили в Корсунь-Шевченківській РДА.

З подарунком на ювілей прибув і колега митників – начальник Корсунь-Шевченківської районної податкової інспекції Валерій Процик.
Директор школи-інтернату Олександр Бондаренко відзначив, що заклад належно фінансується з обласного бюджету і діти забезпечені потрібними речами та харчуванням. Проте допомога благодійників ніколи не буває зайвою, бо вона містить в собі людську доброту, яка частково компенсує дітям дефіцит батьківської турботи і тепла, адже більшість (а вони тут з усієї Черкащини) вихованців закладу – з проблемних сімей.
На святі було сказано чимало вдячних слів про школу, яка всі 50 років була й залишаєься для своїх вихованців другим домом. А це – не тільки тепло в класах і спальнях, смачні сніданки та обіди. Це, насамперед, – тепло та увага всіх працівників інтернату, які створили у ньому домашню атмосферу і дарують дітям справжнє тепло дорослих сердець

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x