У Першій міській гімназії зменшили споживання тепла і електроенергії на 20%

У Першій міській гімназії зменшили споживання тепла і електроенергії на 20%

Міський голова Черкас Сергій Одарич проінспектував Першу міську гімназію, де нині відбуваються роботи з утеплення фасаду. Зараз стіни гімназії утеплюють пенопластом. Перед цим замінили усі старі вікна на сучасні склопакети і зробили капітальний ремонт покрівлі. Завдяки енергоощадним технологіям школа зменшила споживання енергоресурсів (електроенергії, тепла) в рази.

Загалом на утеплення і заміну вікон в Першій міській гімназії з міського бюджету було інвестовано близько 3 млн. грн. Роботи розпочалися кілька років тому. Проте через брак фінансування і оголошення імпічменту міському голові у травні 2013 році, ці роботи довелося призупинити. Нині вони відновлені. До кінця року планують утеплити ще 300 м. кв. стіни.

– Сьогодні Перша міська гімназія є орієнтиром по економії енергоносіїв серед шкіл міста. Це все за рахунок заходів з енергозбереження. Коли завершимо реконструкцію цієї будівлі, то, думаю, зможемо заощаджувати до 60% енергоресурсів саме у цій школі, – зазначив Сергій Одарич.

За словами директора гімназії Сергія Саєнко, уже відчутний економічний ефект – заклад щороку заощаджує до 20% енергоресурсів. А після завершення робіт планують вийти на всі 50%. Будівля школи стара. Її звели ще в 1979 році, тому і тепловтрати у неї були великими.

– Ми встановили в гімназії датчики руху, замінили лампи на світлодіодні. Скільки не говоримо, люди все одно не вимикатимуть світло. Така природа людини. Тому встановили майже на всіх поверхах датчики руху. Такі заходи дають серйозну економію по електроенергії, – говорить директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x