На честь Сергія Єпіфанова в Скориківській школі відкрили меморіальну дошку

На честь Сергія Єпіфанова в Скориківській школі відкрили меморіальну дошку

Нещодавно в Скориківській школі відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Сергія Петровича Єпіфанова, який загинув під час виконання свого військового і патріотичного обов’язку. На подвір’ї школи вишикувалися схвильовані учні й учителі, прийшли жителі Скориківки та Львівки. На мітинг завітали дружина, діти й родичі загиблого героя, народний депутат України Леонід Даценко, очільники Золотоніського району, військовий комісар Вадим Кравецький та ін. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Золотоноша on-line.

Голова районної ради Валерій Саранча у своєму виступі зазначив, що вшанування патріотів, які віддали своє життя за українську державу – це священний обов’язок кожного. Проте ця меморіальна дошка більше потрібна не полеглому звитяжцеві, а нам, живим, нашим дітям, нашим нащадкам, щоб всі пам’ятали, якою ціною дається нам свобода і мир.

Сергій Єпіфанов народився 22 січня 1983 року у селі Львівка. Був хорошим, світлим, позитивним. Закінчивши Скориківську школу, пішов служити у Збройні Сили України. Після армії працював механізатором, але за покликом серця повернувся служити у центр державної прикордонної служби в Оршанці. Мав молоду дружину, двійко донечок.

14 червня цього року він загинув під час виконання військового завдання. Поблизу міста Маріуполь колону з провізією, у якій їхали прикордонники, обстріляли із засідки. Під час перестрілки Сергія було смертельно поранено… Він поспішав на допомогу товаришеві і не добіг… За проявлений героїзм Сергія Петровича нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.
Щирі слова про Сергія Єпіфанова говорили сільський голова Віктор Назаренко, однокласниця Сергія, вчителька історії Марина Галат, його родичка, керівник військово-патріотичного виховання Скориківської школи Ольга Єпіфанова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x