Під кінець тижня в області прогнозують дощі й похолодання

Під кінець тижня в області прогнозують дощі й похолодання

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, на поточному тижні закінчується панування могутніх антициклонів, які формували суху, з температурними контрастами осінь на Черкащині. Так, перший бездощовий період тривав у вересні 23 дні, а другому пішов уже 19–й день. Тривала відсутність дощів обумовлює маловодність річок, зростання показника пожежної небезпеки та значну затримку осінньої сівби. Щодо контрастів температур, то з початку жовтня морозні ночі й дуже теплі дні обумовлюють добову амплітуду до 20–24°. А середньодобова температура в період 2–7 жовтня була на рівні +5–+7°. Хоча в останні 5 днів вона знаходиться у межах +8–+10°, що не дає змогу розпочати опалювальний сезон, але за рахунок значних перепадів температур та нічних заморозків уже достатньо холодно. Про це «Новій Добі» повідомили в ОДА.

За прогнозом погоди, в першій половині поточного тижня східний антициклон ще утримуватиме суху й сонячну погоду на Черкащині. В другій половині тижня атмосферні фронти першого циклону обширної атлантичної серії принесуть в наш край дощі і похолодання. Найбільш суттєві дощі очікуються в ніч на п’ятницю. Нічна температура повітря підвищиться до +5–+7°, денний максимум +8–+13°.

Сухі і теплі дні створюють сприятливі умови для підвищення класу пожежної небезпеки в лісах і на полях області, тому будьте обережні з вогнем на природі. Так, станом на 12 жовтня по всій території області спостерігалася пожежна небезпека 4 (висока) класу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x