Монастирищенські хлібороби завершують посів озимини

Монастирищенські хлібороби завершують посів озимини

У сільськогосподарських підприємствах Монастирищенського району продовжується комплекс осінніх польових робіт. Завершено збирання соняшника та цукрових буряків. Іде збір кукурудзи на зерно та сої. Продовжується посів озимих зернових культур та догляд за ними.

На нараді під керівництвом голови райдержадміністрації Олега Недогоди, начальник управління агропромислового розвитку Олег Пелих інформував про те, що проводиться основний обробіток ґрунту під весняний засів – зяблева оранка. Середня врожайність соняшника в районі 25,5 ц/га. Проте, в СФГ «Обрій» та ФГ «Степівське» соняшника зібрали на кожному гектарі більше, ніж по 40 ц/га. Майже по 35,0 центнерів соняшника отримали на гектарі посіву в ТОВ «ЛатАгроІнвест». Більше, ніж на половині площ, зібрана сільгосппідприємствами соя. Про це «Новій Добі» повідомили в ОДА.

Загальнорайонна її врожайність на зібраних площах становить 23,5 ц/га. А найкраще соя вродила в ПП «ЛюВайС», де збирають більше, ніж по 35,0 центнерів з гектара.
Дещо менший, ніж торік, збирають сільгосппідприємства урожай кукурудзи. ЇЇ середня врожайність на зібраних площах – 85,6 ц/га. По 98,0 ц/га збирають кукурудзи в СФГ «Ладіс», по 95,7 в ФГ «Лани України». Добрий урожай кукурудзи мають в ФГ «Степівське», ТОВ «Агровіт» с. Бачкурино та в ПрАТ «Райз-Максимко».
Хлібороби району завершують посів озимих культур.

Під урожай 2015 року в районі вже посіяно 13680 гектарів озимих зернових культур, зокрема, 9870 га озимої пшениці та 410 га озимого ячменю. Посів озимих зернових буде завершено до 15 жовтня згідно з прогнозованими обсягами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x