У Черкасах пройшов тренінг з упровадження інклюзивної освіти

У Черкасах пройшов тренінг з упровадження інклюзивної освіти

14 жовтня для спеціалістів з питань інклюзивної освіти та захисту дитинства відділів освіти, районних психолого-медико-педагогічних консультацій відбувся обласний тренінг «Інклюзивні ресурсні центри: розвиток партнерства та практики відстоювання інтересів дітей на інклюзивну освіту». Про це \”Нова Доба\” дізналася в департаменті освіти і науки ОДА.

Відкрила захід науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, тренер проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком» Інна Луценко, яка сформулювала першочергові завдання проекту як механізму надання інтегрованих послуг та етапи його упровадження, потенційні проблеми та шляхи вирішення. Ключовим серед розглянутих питань було лобіювання інтересів та захист дитини з особливими потребами.
Спеціаліст відділу спеціальної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віталія Кузьома розповіла про успіхи з упровадження інклюзивної форми навчання в області, зокрема, про залучення категорійних дітей до позашкілля, створення належних умов для здобуття ними освіти.
Завідувач обласного центру практичної психології і соціальної роботи Тетяна Войцях здійснила огляд проекту та його ключових понять. Окремо зупинилась на законодавчій базі, що регулює упровадження інклюзії.

Про функціонування інклюзивного ресурсного центру доповіла завідувач обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр.
На завершення тренінгу було підбито підсумки, спеціалісти поділилися досвідом щодо упровадження інклюзивної форми освіти в області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x