Лисянщина провела на війну своїх захисників

Лисянщина провела на війну своїх захисників

На свято Покрови Пресвятої Богородиці жителі Лисянщини урочисто провели до війська своїх захисників – Анатолія Бесараба з Лисянки та Володимира Рабцуна з Шубиних Ставів. Хлопці, бійці батальйону територіальної оборони «Черкаси», приїхали із зони проведення АТО в короткотермінову відпустку щоб відпочити, побачити рідних і забрати на передову техніку, куплену на кошти небайдужих фермерів і підприємців району. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

Два потужних автомобілі – «Урал» і ЗіЛ – 130, вже бувалі в бувальцях, але, завдяки меценатам і ремонтникам-умільцям, мають вигляд, ніби щойно з заводського конвеєра.

-Ми, сільгоспвиробники, підприємці почули, що наші воїни-земляки, які сьогодні героїчно боронять свободу і незалежність України на її східних рубежах, мають застарілу техніку сорокарічної давності. Тому вирішили допомогти, скинутися, хто стільки може, а вийшло в цілому більше 150 тисяч гривень, і придбати автомобілі, технічно їх переобладнавши, зміцнивши бронею, – говорили, виступаючи на імпровізованому мітингу директор МПП «Престиж» Олександр Пухир, директор ТОВ «Діалог» Віктор Невмиваний, підприємець і фермер Євген Головнич. – Хто як не ми зобов’язані підтримати чоловіків і хлопців, які, залишивши своїх батьків, дружин і дітей, взяли до рук зброю, щоб терористи не прийшли на нашу землю.

Воїнам, які вирушали в зону бойових дій, дівчата в національному вбранні, за народним звичаєм, вручили коровай, а лисянські школярі передали солдатам-черкащанам малюнки-обереги.

… Коротка мить прощання з рідними, і Анатолій з Володимиром, сівши за кермо своїх автомобілів, взяли курс на далекий буремний Донбас. Бойовим побратимам вони повезли хліб лисянського хлібозаводу, воду з урочища «Калиновий кущ», відому своїми цілющими властивостями, продукти і теплий одяг, зібрані лисянською громадою, і, навіть, дрова для обігріву блокпостів. Жителі селища не стримували сліз, проводжаючи своїх захисників, і кожен бажав їм лише одного: повернутися живими, і з перемогою!

Напередодні, учні і вчителі Лисянського НВК провели благодійний концерт, на якому зібрали для бійців АТО 10 тисяч гривень.
Олександр Щербатюк

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x