З підсобних приміщень черкащан чоловік викрадав майно та продавав на ринку

З підсобних приміщень черкащан чоловік викрадав майно та продавав на ринку

Чоловік протягом декількох місяців викрадав з підсобних приміщень жителів Черкас майно та продавав на одному із ринків міста. Збитки, завдані його кримінальною діяльністю, встановлюються. За вчинене чоловікові загрожує покарання до шести років ув’язнення. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Придніпровського районного відділу міліції почали звертатися місцеві жителі та повідомляти про крадіжки майна з тамбурів та підсобних приміщень. У всіх випадках на місця подій виїзжала слідчо-оперативна група райвідділу. Працівники міліції оглядали місця пригоди, опитували свідків та вилучали речові докази.

Опрацьовуючи зібрані матеріали, правоохоронці звернули увагу на те, що крадіжки мають схожий характер вчинення. Вони прийшли до однієї думки, що до серій кримінальних правопорушень може бути причетна одна й та ж сама особа. Зловмисник діяв у різних куточках міста і практично у всіх випадках в день крадіжки люди бачили незнайомого чоловіка, який виходив з під\’їзду з великою сумкою або мішком і сідав в таксі, яке вже чекало його біля будинку.

Оперативники отримали інформацію, що до кримінальних правопорушень може бути причетний раніше судимий 35-річний місцевий житель. Працівники карного розшуку розробили спеціальну операцію і зусилля правоохоронців не виявилися марними. Коли зловмисник вчинив чергову крадіжку, він був затриманий працівниками міліції «на гарячому».

В кабінеті слідчого крадій розповів, що в такий спосіб він вирішив покращити своє матеріальне становище. Гуляючи містом, в різні часи доби, роздивлявся де на вулицях не було людей і заходив в середину під’їздів. За допомогою відмички та ломика проникав до підсобних приміщень, розташованих між поверхами, та тамбурів жителів будинку і обкрадав їх. Речі складав в дорожню сумку або мішок, а потім викликав таксі і перевозив усе до своєї оселі. Викрадене продавав на ринку пересічним громадянам по нижчій ціні. Виручені кошти витрачав на свої потреби. Речі, які не користувалися попитом, використовував в господарстві.

Як повідомив начальник Придніпровського районного відділу міліції Анатолій Петраківський, слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x