У Черкасах радилися міські голови

У Черкасах радилися міські голови

15 жовтня 2014 року в Черкасах відбулося установче засідання регіональної дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в складі сіл, селищ, міст – членів Черкаського регіонального відділення, представників Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської обласної ради та районних рад області. Про це \”Новій Добі\” повідомили в міській раді.

Учасники розглянули низку питань, зокрема щодо роботи казначейства.
Представники міст запропонували направити пропозиції щодо надання на законодавчому рівні можливостей органам місцевого самоврядування обслуговуватись у банках, а не казначействі.

Серед інших пропозицій – необхідність посилення співпраці з Державним фондом регіонального розвитку, зокрема проведення навчання працівників органів місцевого самоврядування в частині підготовки та подання на розгляд конкурсної комісії місцевих проектів та програм, а також додаткове включення представників органів місцевого самоврядування до складу конкурсних комісій при Черкаській ОДА з відбору проектів та програм які надійшли на конкурс.

Міські голови акцентували увагу, що наразі проведення ремонту на тій чи іншій вулиці необхідно погоджувати з ОДА. Це значно уповільнює, а інколи унеможливлює здійснення ремонту. Поступила пропозиція закріпити за селами, селищами, містами право самостійно визначати конкретну вулицю, яка підлягає ремонту.

Напрацьовано також ряд пропозицій щодо удосконалення розподілу коштів місцевого бюджету, зокрема акцентувалась увага на залишенні делегованих повноважень і відповідного фінансування за містами, а не передавати на рівень районів.

Обговорили також і процедуру закупівель товарів та послуг за державні кошти органами місцевого самоврядування. На думку міських голів, ця тема теж підлягає доопрацювання .

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x