У Звенигородці провели штабні навчання

У Звенигородці провели штабні навчання

Широкомасштабні командно-штабні навчання провели вчора в Звенигородці. Метою заходу стало вдосконалення навичок керівного складу цивільного захисту у координації роботи аварійних та рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій, притаманних військовим діям. Про це «Новій Добі» повідомили в ОДА.
Керівником цих навчань був голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко. «У приміщення центральної районної лікарні влучили два артилерійські снаряди, один із них – розірвався, інший – лишився на третьому поверсі. У результаті обстрілу тут зник зв’язок й електрика, частина будівлі – зруйнована, майже два десятки людей опинилися під завалами, є постраждалі й навіть загиблі…» – на щастя, такою була лише легенда навчальних тренувань. Перевіряли, наскільки рятувальні служби готові до подібних загроз, і як швидко з ними можуть впоратися.

Над тим, аби ліквідувати умовну надзвичайну ситуацію, працювала величезна кількість співробітників різних служб: зв’язку й оповіщення, кінологів, піротехніків, медиків, правоохоронців, пожежників, газорятувальної та комунальної.
Такі командно-штабні навчання провели у два етапи. Спершу, після отримання сигналу, органи управління та сил цивільного захисту почали підготовку до дій при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру. Далі – на практиці відпрацювали алгоритм дій під час можливих надзвичайних ситуацій.
У рамках цих навчань, серед іншого, учасники оглянули парк пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки, яка залучається на ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Такі навчання, розповів директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Олександр Криворучко, до 30 жовтня проведуть у кожному районі області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x