На фестивалі-конкурсі весільної обрядовості Черкащину представляли драбівські колективи

На фестивалі-конкурсі весільної обрядовості Черкащину представляли драбівські колективи

Днями в Ірпіні відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс весільної обрядовості «Многії літа». До участі у фестивалі були запрошені колективи з Київської, Чернігівської, Черкаської, Полтавської, Вінницької, Рівненської, Чернівецької, Житомирської та Івано-Франківської областей. Про це «Нова Доба» дізналася а ОДА.
Черкаську область представили такі колективи з нашого району як «Родовід» з с. Білоусівка, «Надія» з с. Мойсівка та «Калинова родина» з с. Кантакузівка.

Колективи не тільки гідно представили наш район, а й отримали достойні нагороди. У номінації «За збереження українських весільних традицій» народний фольклорний аматорський колектив «Калинова родина» отримали І місце, народний фольклорний аматорський колектив «Надія» Мойсівського СК отримали ІІ місце, а в номінації «Краща коровайниця» – ІІІ місце; в номінації «За вагомий внесок в розвиток української фольклорної спадщини, збереження національних традицій» І місце посів народний фольклорний аматорський колектив «Родовід» Білоусівського СБК №1. Колективи були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Крім того, окремі учасники колективу «Калинова родина» Кантакузівського СБК були нагороджені почесними медалями. Медаль «За збереження національних традицій» отримала керівник колективу Ніна Петреченко, за заслуги перед українською православною церквою, медаллю «Покрови Божої Матері» була нагороджена Валентина Скрипка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x