Золотоніському терцентру передали апарат для пневмомасажу

Золотоніському терцентру передали апарат для пневмомасажу

Напередодні Міжнародного дня боротьби з раком молочної залози в Золотоніському територіальному центрі соціальної допомоги відбулась благодійна акція по передачі апарату для пневмомасажу жінкам після мастектомії. Організатором заходу став колектив КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» на чолі з головним лікарем Владленом Лепським. Про це «Нову Добу» поінформували в департаменті охорони здоров’я ОДА.

Так, у ході вручення апарату Владлен Лепський відзначив, що кожного року в Черкаській області діагностується близько 500 нових випадків захворювання на рак молочної залози. Проте незважаючи на сучасні підходи до лікування цього захворювання, залишається актуальною проблема розвитку післяопераційних ускладнень (лімфостазу кінцівки та контрактурами), які значно впливають на якість життя жінок в подальшому. Лікування лімфостазу є комплексним, але основними методами боротьби залишаються фізіотерапевтичні (лікувальна фізична культура, масаж, пневмомасаж). Так, зокрема, апарат пневмомасажу знаходиться в Черкаському онкологічному диспансері, але його потужність не в змозі допомогти всім жінкам, які цього потребують. Крім того, не кожна жінка зможе повернутись в те місце де перенесла психологічну травму внаслідок операції. Якщо ж проходити ці курси реабілітації в приватних центрах, то такий курс буде коштувати близько 1000 грн. – це місячна пенсія по інвалідності.

На заході також були присутні мер міста Золотоноша Віталій Войцехівський, представниці відповідних громадських організацій, лікарі центральних районних лікарень Золотоніського, Драбівського та Чорнобаївського районів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x