Волонтери просять черкащан виготовляти буржуйки і квасити капусту

Волонтери просять черкащан виготовляти буржуйки і квасити капусту

Сьогодні під час прес-конференції, яка відбулася в прес-центрі «Нової Доби», керівник координаційного центру по допомозі АТО Оксана Циганок розповіла про те, щонайбільше потребують сьогодні бійці української армії і яку допомогу їм можуть надати всі охочі черкащани.

– Хочу звернутися через ЗМІ до людей. Нам потрібні волонтери, – зазначила пані Оксана. – Ми зараз плетемо маскувальні сітки. До рибацьких сіток додаємо коричневі, червоні, темні кольори. В нас є люди, які вміють це робити, але не вистачає рук. Також хотіла звернутися до господинь. Зараз сезон капусти і є багато людей, які можуть її засолити, нашаткувати, упакувати в пластикові ємності і ми б передавали їх хлопцям на передову. Всіх чоловіків, в яких є можливість, ми закликаємо виготовляти пічки-буржуйки і передавати бійцям. Зазвичай їх роблять зі старих газових балонів.

Також, за словами волонтерів, бійцям потрібні прибори нічного бачення, теплові зори, а ще – теплий одяг, шкарпетки і взуття.

– Ще тижнів два тому ми їздили в Дебальцево і возили нашим хлопцям теплі речі, продукти харчування, але найбільше вони нам дякували за валянки. Вони просили звичайні валянки, там на 5 – 6 градусів холодніше, ніж тут і вночі ніяке тепле військове взуття їх не рятує. Також потрібний теплий одяг. Я знаю історію, коли бійцям видали куртки і виявилося, що нитки в них погнили і ці ватники розлізлися прямо в руках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x