У Канівському лісгоспі вирощують блакитні ялинки

У Канівському лісгоспі вирощують блакитні ялинки

У Канівському лісгоспі розширюють асортимент хвойних до новорічних свят. Серед нововведень лісового господарства – вирощування особливого виду блакитних ялинок, яке практикують у Софіївському та Канівському лісництвах. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Вирощувати блакитні ялини працівники Канівського лісництва робили спроби протягом п\’яти років, насіння збирали з блакитних ялинок, що ростуть у парках та алеях Канева. Чотири роки насіння не сходило, а цього року, нарешті, дало перші сходи – 5 тис сіянців.

– Щоб дорости до одного метра, блакитній ялині потрібно не менше 5 років, тоді як сосні – близько 3,5. Проте лісівники йдуть на такі затрати, адже такий товар є затребуваним на ринку, – розповідає директор Канівського лісгоспу Олександр Ігнатюк.

Вже кілька років займаються вирощуванням блакитних ялин і у Софіївському лісництві. Цього року їх посіяли 2 короби (16 м²). Експериментують тут і зі способами вирощування декоративних хвойних. Ростять їх з відкритою та закритою кореневою системою – в пакетах і горщиках, аби підібрати оптимальні умови для сіянців.
За словами лісівників, культура ця дуже примхлива і виростити її в наших умовах непросто. Однак, лісівники не звикли відступати перед труднощами, тож вже за кілька років сподіваються порадувати споживачів результатами свої кропіткої праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x