Черкаські лісівники виростили 1 млн 700 тис штук сосонок

Черкаські лісівники виростили 1 млн 700 тис штук сосонок

На базовому розсаднику Черкаського лісгоспу вже збирають «урожай» – стандартні сіянці сосни звичайної. Як розповів лісничий Руськополянського лісництва Ігор Ткач, лісівники виростили 1 млн 700 тисяч штук сосонок. Посадматеріал в чудовому стані. Сіянці вже використовують в осінніх посадках та доповненнях. «Нову Добу» поінформували про це в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Загальна площа розсадника становить 3 га. Однак засіяно 1,3 га. Решта площі стоїть під парою, земля «відпочиває», кажуть лісівники.

«Посадковий матеріал з базового розсадника використовують усі лісництва Черкаського лісгоспу. Тому на руськополянських лісівників покладено велику відповідальність. І вони цілком успішно з нею справляються», – говорить директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт. Про це свідчить не лише відмінний стан посадкового матеріалу, але й біленька огорожа з новою брамою та аншлагами, якi нещодавно оновили.
Цього року погода сприяла лісівникам – було вдосталь і дощів, і сонця. Однак це ж додавало роботи, бо після дощу швидко піднімається бур’ян і заглушує тендітні паростки маленьких сосон. На розсадниках догляд ведеться тільки вручну. «Це важка, кропітка робота, бо маленькі сосни дуже вразливі. Лісокультурниці із сапами навколішки над ними стоять», – розповідає лісничий Ігор Ткач.

Основна маса сіянців залишиться зимувати на розсаднику і буде використана у весняній посадковій кампанії. А вже за кілька років стане лісами на черкаській землі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x