Сільгоспвиробники Черкащини збільшили виробництво на 13 %

Сільгоспвиробники Черкащини збільшили виробництво на 13 %

У січні–вересні 2014 р. загальне виробництво продукції сільського господарства порівняно з відповідним періодом 2013 р. зросло на 13 %, зокрема, у сільськогосподарських підприємствах – на 20%, у господарствах населення скоротилось на 3%.

Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні статистики в Черкаській області.

Виробництво продукції рослинництва в усіх категоріях господарств збільшилось проти минулого року на 24 %, в сільськогосподарських підприємствах – на 42 %. Сільськогосподарські товаровиробники всіх категорій господарювання станом на 1 жовтня п. р. отримали 1 906,7 тис. т зерна, що на 6 % більше, ніж на цей період в минулому році.

Сільськогосподарськими підприємствами намолочено 1 589,7 тис. т зерна, що на 13 % більше проти 1 жовтня 2013 р., господарствами населення – 317тис.т (на 18 % менше). У середньому з 1 га обмолоченої площі аграрними підприємствами одержано по 52,1 ц зерна (на 1,3 ц більше), господарствами населення – по 41,6 ц (на 5,4 ц менше)

У загальному валовому зборі зернових і зернобобових культур 63 % припадає на озимі зернові культури, яких вироблено 1 193 тис. т, що дещо менше, ніж торік. Зокрема, пшениці озимої вироблено 1 077,2 тис. т (на 1% менше). Валовий збір ярих зернових культур становив 713,7 тис. т, що на 21 % більше рівня відповідного періоду 2013 р. У загальному виробництві ярих зернових 65 % склала зернова кукурудза, валовий збір якої збільшився на 36 % за рахунок розширення площ збирання.

Господарствами населення одержано17 % загального обсягу виробництва зернових та зернобобових культур, 97 % картоплі, 82 % овочів і 95 % плодів та ягід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x