Звенигородські посадовці пройшли навчання

Звенигородські посадовці пройшли навчання

Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний тематичний короткостроковий семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Звенигородського району. «Новій Добі» повідомили про це в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Програма виїзного семінару була розроблена з урахуванням потреб району. Представник департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації провів для слухачів семінару тематичну зустріч на тему «Конституційний процес: децентралізація влади та посилення місцевого самоврядування», під час якої відбулось обговорення перспектив розвитку місцевого самоврядування в країні та регіоні. Було зазначено, що частина територіальних громад неспроможна виконувати владні повноваження через надмірну подрібненість та слабку матеріально-фінансову базу. На сучасному етапі державотворення необхідно визначити напрямки та механізми формування ефективного місцевого самоврядування, територіальної організації влади для створення і підтримки повноцінного життєвого середовища для громадян, становлення інститутів народовладдя, узгодження інтересів держави та територіальних громад.
У рамках виїзного семінару були проведені практичні заняття щодо виконання основних вимог державної антикорупційної політики та надані рекомендації із проведення антикорупційних заходів в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Представники Держземагентства у Черкаській області, управління містобудування і архітектури Черкаської обласної державної адміністрації, Головного управління державної казначейської служби України в Черкаській області надали консультації для землевпорядників, секретарів, бухгалтерів сільських та селищних рад, під час яких відбулось обговорення практичних питань забезпечення всіх напрямів діяльності територіальних громад.
Ефективність семінару значною мірою залежала від тісної співпраці організаторів заходу з головою Звенигородської районної державної адміністрації Василем Довбушем, який забезпечив необхідні умови для якісної роботи викладачів та слухачів.

За програмою виїзного семінару більше 150 посадовців регіону отримали нові професійні знання і навички, які допоможуть їм приймати ефективні управлінські рішення на місцях, що сприятимуть утвердженню місцевого самоврядування як фундаменту народовладдя, розширенню повноважень місцевих рад шляхом децентралізації функцій органів державної влади, гармонізації загальнодержавних, регіональних та місцевих інтересів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x