В області пройшов другий Модульний курс по розробці програми розвитку соціальних послуг

В області пройшов другий Модульний курс по розробці програми розвитку соціальних послуг

Реформування системи соціальних послуг триває. У департаменті соціального захисту населення з 13 по 17 жовтня пройшов другий Модульний курс по розробці обласної програми розвитку соціальних послуг. Шукати нові форми й методи роботи спеціалістам соціальної галузі області допомагав залучений експерт Міністерства соціальної політики України та ВБО на період реформи сфери соціальних послуг Тарас Брижоватий. Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту ОДА.

Як уже відзначалося на попередніх семінарах-навчаннях, що пройшли з 19 по 23 травня, збільшення кількості вразливого та незахищеного населення зумовило зростання попиту на соціальні послуги, як одні з важливих форм соціального захисту населення. Це у свою чергу зумовило необхідність розробки і впровадження чітко та ефективно діючих інноваційних механізмів функціонування системи соціальних послуг та підвищення їх якості.
Ще одним спонукальним фактором реформування цієї галузі є наближення та інтеграція України до Європейського союзу, що вимагає переорієнтації держави на нові стандарти соціального розвитку суспільства.
На основі розроблених у кожному регіоні обласних заходів МСПУ формуватиметься загальнонаціональна програма по вдосконаленню системи соціальних послуг.

Як відзначає експерт, найважливішими складовими реформування є:
1. Впровадження стандартів соціальних послуг, спрямованих на покращення якості життя отримувачів послуг.
2. Запровадження системи контролю за якістю соціальних послуг та відповідністю послуг встановленим державою стандартам.
3. Впровадження у сферу соціальних послуг ринкових механізмів, які стимулюватимуть надавачів послуг до постійного покращення їх якості.
4. Вдосконалення управління державними видатками на соціальні послуги з метою їх гнучкого та раціонального використання.
Підсумовуючи, Тарас Брижоватий зазначив, що головна мета реформування системи надання соціальних послуг, щоб людина не залишилася наодинці зі своєю проблемою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x