Черкащани найбільше довіряють газетам (опитування)

Черкащани найбільше довіряють газетам (опитування)

З усіх ЗМІ жителі Черкас віддають перевагу інтернет-виданням, хоча і вважають інформацію, подану в них, не надто достовірною. Про це свідчать результати бліц-опитування, яке «Нова Доба» провела до Всесвітнього дня інформації.

– В основному інформацію отримую з Інтернету, а якщо хочу більш точні відомості, то з газет, – говорить заслужений працівник культури України, голова обкому профспілки працівників культури Василь Марштупа. – Друкована інформація, на мою думку, більш достовірна. Якщо журналіст береться писати в газету, то він підписується власним ім’ям і несе відповідальність за свої слова. В Інтернеті ж можна писати все, що завгодно.

З такою думкою погоджується більшість опитаних черкащан.

Велике значення для жителів міста, особливо старшого покоління, має і телебачення.

Черкащани найбільше довіряють газетам (опитування)

– Телевізор дивлюся щодня, зізнається пенсіонерка Лариса Аркадіївна. – Дуже люблю дивитися виступи нашого Президента Віктора Януковича. Ніколи не пропускаю виступи депутатів, сесії Верховної Ради. У такі моменти мені здається, що я теж якоюсь мірою причетна до життя держави. Ще концерти люблю. Особливо коли співають артисти, яких знаю ще змолоду. Сучасну естраду теж дивлюся, але я в ній мало що розумію.

А от молодь однозначно обирає лише найсучасніші цифрові засоби масової інформації.

Черкащани найбільше довіряють газетам (опитування)

– Крім Інтернету, практично нічим більше не цікавлюсь, – говорить водій «Укрпошти» Дмитро. – Я любитель спорту, а в газетах відомості про спортивне життя з’являються дуже пізно. Телебачення ж настільки перенасичене рекламою, що не вистачає терпіння дочекатися, коли закінчаться всі ті ролики. А ще зараз ця політика… Мені інколи здається, що, крім неї, ні в області, ні в Україні більше нічого й не відбувається. А ще в Інтернеті можна дивитися чи слухати в той час, коли є можливість. Для мене це теж важливо.

Щодо місцевості, якої стосується інформація, то увага жителів обласного центру в основному прикута до рідного міста і області.

Черкащани найбільше довіряють газетам (опитування)

– Переважно цікавлюся тими речами, що стосуються моєї професії, – повідомляє майбутня медсестра Альона. – Також новини Черкащини цікавлять. Звісно, не обходжу увагою визначні всеукраїнські події, особливо якщо вони стосуються мого життя. Наприклад, прийняття якогось закону в галузі охорони здоров’я чи програми підтримки молоді тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x