У Золотоноші освятили місце під пам’ятник Небесній Сотні

У Золотоноші освятили місце під пам’ятник Небесній Сотні

Нещодавно в Меморіальному парку м. Золотоноша відбулася суспільна молитва за людей, які загинули за незалежність України. У заході взяв участь заступник голови Золотоніської райдержадміністрації Андрій Ляпкало, голова районної ради Валерій Саранча, міський голова міста Золотоноші Віталій Войцехівський, громадськість. «Нова Доба» про це дізналася в Золотоніській РДА.

Цей куточок Меморіального парку, де вже за місяць має постати пам’ятник Небесній Сотні, освятили представники трьох конфесій – православних (Московського і Київського патріархату) і греко-католицької.
Для освячення спеціально обрали свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке особливо шанують українці як День українського козацтва, а тепер – і як День захисників України.

– Це – місце єднання жителів Золотоноші незалежно від того, хто до якої церкви ходить і як мислить, – зазначили очільники району та міста. – Це місце єднає нас у відчутті національної гідності, патріотизмі й усвідомленні приналежності до славної, єдиної держави!

Проект пам’ятника було створено ініціативною групою, а виготовлено його буде на місцевому підприємстві. Для участі в освяченні зібралися учасники Майдану, віруючі різних конфесій, представники громадськості, держслужбовці.
Поруч із місцем, де буде встановлено пам’ятник Небесній Сотні, вже є меморіали остарбайтерам і ветеранам ІІ Світової війни, жертвам Голодомору, афганцям, чорнобильцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x