До дня боротьби з інсультом у Черкасах провели конференцію

До дня боротьби з інсультом у Черкасах провели конференцію

До Всесвітнього дня боротьби з інсультом на базі КЗ «Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги» 20 жовтня 2014 року була проведена науково-практична конференція по темі «Профілактика, лікування та реабілітація хворих на інсульт». «Нова Доба» про це дізналася в КНП «Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я» ЧМР.

У порядку денному розглядалось питання «Життя та допомога хворому на інсульт». У роботі конференції взяли участь лікарі мультидисциплінарних напрямків – хірурги, кардіологи, нейрохірурги, неврологи, травматологи, терапевти, сімейні лікарі.

Зі вступним словом відкрила конференцію головний позаштатний невропатолог ДОЗ та МП ЧМР, завідувач неврологічним відділення для хворих з порушенням мозкового кровообігу КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» ЧМР Яковлєва Н.В., яка наголосила на важливості та актуальності теми конференції.
Метою конференції було навчання та висвітлення проблем хворого, потенційного хворого та їх відносини з суспільством. Також розглядались питання лікування, догляду та відновлення працездатності хворого.
В роботі конференції брали участь провідні фахівці України: д.м.н., професор, зав. кафедри неврології та рефлексотерапії Свірідова (Мурашко) Н.К., національної медичної академії післядипломної совіти П.Л. Шупика, м. Київ.; д.м.н. Мельніков В.С., доцент кафедри неврології медичного університету ім. О.О. Богомольця, які наголошували на проблемах у діагностики та лікування хворих на ішемічний інсульт.
Не оминули увагою такі стани: транзиторні ішемічні атаки, синкопальні стани, хронічні порушення мозкового кровообігу.

До цих заходів колектив неврологічного відділення КЗ «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» ЧМР» за власні кошти роздрукували пам’ятки стосовно причин виникнення інсультів, характерних ознак, способах профілактики та уникнення цього захворювання та роздали їх всім присутнім. Завідувач неврологічним відділення відзначила, що не тільки спеціалісти, а й звичайні люди повинні ознайомитися з цією інформацією для попередження та вірного розуміння проблеми інсульту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x