Основна причина надлишкової ваги – переїдання

Основна причина надлишкової ваги – переїдання

Олеся Копильчук, дієтолог-гастроентеролог Черкаської обласної лікарні:

– Усі люди, незалежно від того хворі вони чи здорові, мають харчуватися правильно, а тому дієтологи сьогодні намагаються не вживати таке слово, як «дієта».
Людина повинна отримувати в день стільки калорій, скільки їй необхідно для енергетичних витрат. Таке харчування має бути збалансованим і містити найважливіші продукти.
Дієтологи вважають що здорове нормальне харчування – це коли половину нашого раціону становлять овочі, фрукти, ¼ раціону – білки (риба, м’ясо – варто віддавати перевагу білому м’ясу), горішки, горох, квасоля, ¼ – злаки і як додаток ми маємо вживати щоденно 500-700 мл молока або кисломолочних продуктів.
Для очищення організму корисні розвантажувальні дні. Особливо для тих, хто має надлишкову вагу, серцево-судинні захворювання. Це може бути овочевий день, білковий, молочний чи фруктовий.
Актуальним питанням зараз залишається, чи варто їсти після 18.00. Не рекомендують їсти за 3 години до сну, а значить, якщо людина лягає спати о 23.00 – то вона може їсти й після 18.00. Також якщо є застійні явища в жовчному міхурі, для профілактики жовчокам’яної хвороби рекомендують увечері трішки поїсти. Це може бути невеликий шматочок шоколаду, кефір з доданою туди олією або бутерброд із салом.
Більшість причин надлишкової ваги – все-таки переїдання. Якщо людина й не переїдає, а вага набирається – значить, вона мало рухається. Завжди має бути баланс між кількістю калорій, що ми отримуємо, і кількістю калорій, які ми витратили.

З дієтологом спілкувалася власний кореспондент «Нової Доби».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x